top of page

Historien bak Fjærlett

Da barna var små likte jeg å lese for dem, men var enda mer glad i å finne opp egne historier. Historier jeg fortalte på sengekanten, der mine egne barn spilte hovedrollene i fortellingen. Historien utviklet seg over tid og miljøet og karakterene i Fjærlett – landet bortenfor verden, er inspirert av disse god natta historiene.
 

2005 ble et vendepunkt i livet mitt. Jeg mistet sønnen min som da var elleve år gammel. Helt siden den gang har jeg ønsket å skrive historien om Fjærlett. Historien var i utgangspunktet kun skrevet til min datter, for at hun aldri skulle glemme fortellingene vi diktet. Underveis i prosessen kom tanken om at dette kunne bli en bok som andre også kunne ha glede av å lese. 
 

Men det skulle ta meg mer enn tolv år før jeg kom i gang med skrivingen, og først i februar 2021 ble det fart i skrivedrømmen. Da meldte jeg meg på et romankurs ved Skriveakademiet. Jeg hadde allerede skrevet et førsteutkast som jeg hadde sendt til flere av de store forlagene, men ble refusert som så mange andre. Skriveakademiet ble veien inn til mitt forfatterskap - her fikk jeg hjelp av profesjonelle aktører i alle ledd av prosessen.  
 

Underveis i skriveprosessen har jeg hatt et ønske om at Fjærlett skulle bli en billedbok. Det tok tid å finne en illustratør som hadde akkurat det uttrykket jeg ønsket, men heldigvis fant jeg henne til slutt; Snefrid Tjørn Steffensen fra Sandes har laget alle de nydelige illustrasjonene.  
 

Fjærlett passer for barn i småskolealder og handler om savn, julemagi og håp.

Akvarell av en liten jente og en elg i skogen
bottom of page